Spierpantser

Door langdurige stress of pijn raakt ons lichaam verkrampt en kan het contact met ons lichaam verstoord raken. We ontwikkelen een zogenaamd ‘spierpantser’, dat zowel heel hard kan aanvoelen als heel zacht. Dit beïnvloedt ons leven in grote mate. We zitten letterlijk niet lekker in ons vel en contact maken met onze omgeving lukt vaak niet naar tevredenheid.
Door middel van zachte contact name als ook door diep weefselwerk en belevingsoefeningen kan je je lichaam weer van binnenuit gaan ervaren en begrijpen. Je raakt meer vrij van je emotionele geschiedenis en komt meer tot leven, beleven en geraakt worden. Er ontstaat een vrijere manier van spreken, bewegen en aanwezig zijn in de wereld.

Mijn werk als Haptotherapeut is sterk beïnvloed door Experiëntieel Lichaamswerk (ELW). ELW werkt vanuit lichaamsgerichte psychotherapie en verbindt psychotherapeutische technieken en houding met de rijkdom van hands-on lichaamswerk en bewegingsexpressie.
Het is een recente en wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode voor psychosomatische klachten of -symptomen zoals spanning, pijn of stress en werkt in op het myofasciale weefsel. Het heeft mij nog meer inzicht gegeven in de vroege ontwikkeling van het kind, van voortalige opslag van ervaringen en trauma en welke invloed dit heeft op het lichaam en leven van de inmiddels volwassen geworden mens.
 

Geregistreerd GZ- Haptotherapeut bij de Vereniging Van Haptotherapeuten, registratienummer 603
AGB- zorgverlenerscode Haptotherapeut: 90.041565, AGB- praktijkcode Haptotherapie: 90.50391
KvK: 24443922, BTW- nummer: 135542686B01